نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
چند روزی است که تصاویری در شبکههای اجتماعی از درآوردن درختهای نخل در بخش ارم شهرستان دشتستان دست به دست میشود، بخشدار ارم و معاون جهادکشاورزی استان در این خصوص توضیحاتی ارائه کردند.
توضیحات این فیلمها که مربوط به روستاهای رود فاریاب و تنگ درکش در بخش ارم شهرستان دشتستان است ادعا میشود که صدها اصله نخل با عمر بیش از ده سال و در شرایط نرمال ثمردهی از زمین کنده و برای صادران به کشور قطر به بوشهر منتقل میشوند.
توضیحات بخشدار ارم
بخشدار ارم با اشاره به اینکه نخل فروشی در کل کشور از استان خوزستان گرفته تا هرمزگان رایج است، اظهار کرد: نخل درخت مقاومی است و نیاز چندانی به آب ندارد از این رو درآوردن درختان به علت بحران آب قابل قبول نیست.
بهرامنژاد عنوان کرد: بخش ارم تنها تابستان خشک و کم بارانی دارد و در سایر فصلها بارندگیها برای درخت نخل کفایت میکند.
بخشدار ارم خاطر نشان کرد: نخلداران در روستا تنگدرکش به علت شوری آب، کاهش ثمردهی و افت کیفیت محصول اقدام به نوکالی و واکالی نخل میکنند.
گفته میشود که هر اصله نخل از این نخلداران به قیمت ۱۵ میلیون ریال به دلالان فروخته می شود، نخلهایی که در شرایط خوب ثمردهی هر اصله آن بیش از دو میلیون تومان ارزش افزوده و گردش مالی در استان ایجاد می کند.
وی با اشاره به اینکه ثمر یک نخل در بدترین حالت سالی یک میلیون تومان به فروش میرسد، بیان کرد: قیمت یک اصله نخل در باغات این بخش بالغ بر ۵۰ میلیون ریال است و ادعای فروش هر اصله نخل به بهای ۱۵میلیون ریال دور از ذهن به نظر میرسد.
این موضوع در دست بررسی است
معاون جهادکشاورزی استان نیز درباره خبرمنتشر شده در فضای مجازی مبنی بر صادرات نخیلات تنگ فاریاب و تنگ درکش از توابع شهرستان دشتستان استان بوشهر اظهار کرد: هرچند نخیلات این منطقه به دلیل خشکسالیهای پی در پی دچار کم آبی هستند اما براساس بررسی به عمل آمده ۱۸ اصله نخل بدون اطلاع سازمان جهاد کشاورزی از یکی از باغهای فاریاب ریشه کن شده که موضوع در دست بررسی است.
خسرو عمرانی با اشاره به اینکه امسال استان بوشهر مجوز صادرات هزار و ۷۲ اصله نخل دارد که تاکنون ۶۰۰ اصله آن صادر شده است افزود: براساس بازدید موسسه تحقیقاتی و ملی میوههای گرمسیری استان بوشهر نخیلات غیراقتصادی، غیرمثمر، غیر تجاری که جزو ذخایر و انحصار ژنتیکی و ارقام کشت بافی نیستند پلاک کوبی و اجازه صادرات دارند.
وی بیان کرد: صادرات نخیلات مثمر، جوان، اقتصادی و نخیلاتی که جزو ذخایر و انحصار ژنتیکی کشور به شمار میروند از جمله خاصویی، کبکاب و شکر خلاف قانون و ممنوع است.
عمرانی با بیان اینکه گرفتن مجوز صادرات نخل فرایند سخت گیرانه ای دارد اضافه کرد: باغ نخیلاتی که اجازه صادرات دریافت کرده اند نیز در منطقه دالکی مشخص شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی استان بوشهر گفت: کشاورزانی که نخیلات آنها شرایط صادرات میگیرند متعهد هستند عملیات جایگزینی و احداث باغ با ارقام اصلی و تجاری انجام دهند.
عمرانی اظهار کرد: بیشتر نخیلات صادراتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس تکثیر نمیشوند و مورد استفاده آنها برای فضای سبز پیش بینی میشود.
وی در باره خبرمنتشر شده در فضای مجازی مبنی بر صادرات نخیلات تنگ فاریاب و تنگ درکش از توابع شهرستان دشتستان استان بوشهر اظهار کرد: هرچند نخیلات این منطقه به دلیل خشکسالیهای پی در پی دچار کم آبی هستند اما براساس بررسی به عمل آمده ۱۸ اصله نخل بدون اطلاع سازمان جهاد کشاورزی از یکی از باغهای فاریاب ریشه کن شده که موضوع در دست بررسی است.
خبرنگار پایگاه خبری جنوب استان می باشد. خبرنگاران
دیدگاه بسته شده است.