تبدیل اسکله کارگو ایران LNG به قطب صادرات LPG و محصولات پتروشیمی

در حاشیه نمایشگاه نفت تهران، تفاهم‌نامه همکاری ایران LNG و فراسکو عسلویه برای تبدیل اسکله کارگوی ایران LNG به پایانه صادراتی LPG و محصولات پتروشیمی به امضا رسید.

به گزارش موج انرژی، در آخرین روز از بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، تفاهم‌نامه‌ای مهم بین شرکت ایران LNG و شرکت فراسکو عسلویه به امضا رسید. بر اساس این توافق، اسکله کارگو شرکت مایع‌سازی گاز طبیعی ایران با همکاری فراسکو عسلویه، به اسکله صادرات گاز مایع (LPG) و محصولات پتروشیمی تغییر کاربری خواهد داد.

دکتر مهدی عبوری، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری اهداف، در مراسم امضای این تفاهم‌نامه، هم‌افزایی بین شرکت‌های گروه را عاملی کلیدی در ارتقای عملکرد اقتصادی دانست. وی اجرای این طرح را گامی در جهت بهره‌برداری بهینه از ظرفیت‌های موجود عنوان کرد.

دکتر ایمانی، مدیرعامل شرکت مایع‌سازی گاز طبیعی ایران، هدف از این طرح را کسب درآمد از بخش‌های تکمیل شده پروژه LNG اعلام کرد و افزود: «با تکمیل اسکله کارگو که عملاً بلااستفاده بود، این طرح با ظرفیت صادراتی ۸۰ هزار تن در ماه، درآمد ۲۸ میلیون دلاری را برای شرکت مایع‌سازی فراهم می‌آورد.»

مهندس بخشی، مدیرعامل شرکت فراسکو عسلویه نیز با اشاره به منافع اقتصادی مطلوب این طرح برای گروه و ارتقای ظرفیت صادراتی کشور ابراز خرسندی کرد.


کارشناس اقتصادی رسانه موج انرژی گفت: اقدام مشترک ایران LNG و فراسکو عسلویه در تبدیل اسکله کارگو بلااستفاده به پایانه صادرات LPG و محصولات پتروشیمی، یک حرکت مثبت و در راستای بهینه‌سازی دارایی‌های ملی به شمار می‌رود. این تغییر کاربری هوشمندانه، ضمن ایجاد منبع درآمد جدید برای شرکت ایران LNG، به تقویت زیرساخت‌های صادراتی کشور در حوزه فرآورده‌های گازی و پتروشیمی نیز کمک خواهد کرد.

وی ادامه داد: با توجه به تخصص و تجربه شرکت فراسکو عسلویه در زمینه خدمات بندری و ترمینالی در منطقه عسلویه، این همکاری می‌تواند زمینه‌ساز بهره‌برداری کارآمد و سریع از ظرفیت‌های ایجاد شده باشد. پیش‌بینی ظرفیت صادراتی ۸۰ هزار تن در ماه، نشان‌دهنده پتانسیل قابل توجه این طرح در افزایش حجم صادرات غیرنفتی کشور است.

همچنین افزود: این اقدام، به ویژه در شرایط کنونی اقتصاد بین‌الملل و لزوم تنوع‌بخشی به منابع درآمدی، از اهمیت بسزایی برخوردار است و می‌تواند الگویی برای بهره‌برداری از سایر ظرفیت‌های بالقوه در صنعت انرژی کشور باشد. موفقیت این طرح مستلزم هماهنگی کامل و رفع موانع احتمالی در مراحل اجرایی خواهد بود، اما در صورت تحقق کامل، می‌تواند نقش موثری در ارتقای جایگاه ایران در بازارهای منطقه‌ای و جهانی انرژی ایفا نماید.