نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مریم بهمنی خبرنگار پایگاه خبری جنوب استان : در سایه بی خیالی مسئولین استان بوشهر و شهرستان های جنوبی استان بوشهر ، لنج ها با صید ترال نابودگر بستر دریاها و منابع استفاده کننده از آن در حال فعالیت هستند.
در نبود نظارت ها، امنیت شغلی صیادان بومی در معرض نابودی است؛ صید «ترال» بلای جان صیادان
«لنج های ترال وابسته به ژن های خوب، آزادانه و حتی در مکان هایی کمتر از ۸ مایل در دریا حاضر می شوند و با خاموش کردن ردیاب خود و چراغ های لنج خود، شباهنگام دست به غارت می زدند که هم اکنون با شجاعت در روز هم فعالیت می کنند.»
ترال نابودگر یعنی هم آبزیان کوچک و بزرگ را صید میکند و هم زیستگاه زندهء باقیماندهء آبزیان را نابود مینماید،
ممنوعیت قانونی صید ترال هم نتوانست جلوی تخریب بستر زنده خلیج فارس را بگیرد:
دو سال پیش بود که نمایندگان در بهارستان صید ترال در خلیج فارس را بهمدت دو سال ممنوع کردند. اما شواهد نشان میدهد که همچنان شناورهای متخلف در حال جارو کردن بستر زنده خلیج فارس هستند.
صید ترال شیوه مخربی است که مثل جارو برقی به جان هر جنبده و آبزی که در بستر دریاست، میافتد و موجهای آبی خلیج همیشه فارس را از آبزیان خالی میکند.
صید ترال در دنیا چندین سال است که منسوخ شده و آنها به سمت صید بیخطر «گرگور» رفتهاند.
گرگور به قفسهای ماهیگیری ساخته شده از سیمهای فلزی به شکل یک نیمکره گفته میشود. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با الزامی کردن روش صید «گرگور»، باعث شدهاند تا تعداد ماهی و میگو در سواحل این کشورها افزایش یابد.
صید ترال «کف روب» است، صیادان با استفاده از توری که به شکل کیسه بوده و انتهای آن کاملاً بسته شده در نزدیکی بستر کف دریا یا لایههای میان آبی و با فاصله از کف دریا، به صید آبزیان اقدام میکنند. به گفته کارشناسان با هربار کشش تور ترال حدود ۵ تا ۲۵درصد محیط زنده بستر دریا از بین میرود لذا آسیبهای زیادی را به زیستگاههای آبزیان خلیج فارس وارد کرده است.
لزوم جلوگیری از شیوههای صید مخرب
استاندار بوشهر نیز یکی از مشکلات قدیمی و ریشهدار در استان بوشهر را استفاده از شیوه صید ترال و کفروبی دریا دانست و خاطرنشان کرد: این شیوه صید نابودی ذخایر دریایی را در پی دارد که مقابله با تخلفات این حوزه ضروری است.
احمد محمدیزاده رفع مشکلات صیادان را بسیار مهم و ضروری دانست و ادامه داد: صید ترال و خارج از فصل در آبهای استان بهعنوان یک مشکل قدیمی صیادان و تخلف به شمار میرود.
وی افزود: سازمان شیلات ایران به دنبال ساز و کاری است تا به صورت نهادینه جلو این کار را بگیرد و تلاش میشود با تشکیل کارگروههایی پیگیریهای لازم برای جلوگیری از این شیوه صید مخرب انجام شود.
برخورد با متخلفان صید
به گفته مدیرکل شیلات استان بوشهر، تلاش جدی برای مقابله با تخلفات صید در آبهای استان بوشهر ادامه دارد و بر اساس قانون با متخلفان صید در این استان برخورد میشود.
عقیل امینی حفظ ذخایر دریایی را یک ضرورت دانست و ادامه داد: رعایت قوانین صید و صیادی لازمه رسیدن به صید پایدار و حفظ ذخایر ارزشمند آبزیان خلیج فارس است.
وی از تشکیل کمیسیون تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات صیادی استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: در این نشست سه پرونده تخلفاتی شناورهای صیادی بررسی و مجموعاً ۱۲۰ روز محرومیت از صید و فعالیت ناخدای متخلف برای این شناورها صادر شد.
از سالها پیش ضمن تصویب قوانینی برای ممنوعیت صیدهای مخرب و وعدههای مسئولان برای برخورد با شیوههای صید غیرمجاز از جمله صید ترال، این موضوع به واقعیت نپیوسته و همچنان صیادان استان بوشهر و فعالان محیط زیست از این موضوع گلایه دارند.
انتظار میرود ضمن مقابله با شیوههای صید مخرب در آبهای استان بوشهر، با توجه به وجود ظرفیتهای بسیار خوب برای آبزیپروری، پرورش آبزیان جایگزین صیدهای مخرب شود که این موضوع همت بلند مسئولان را میطلبد.
لزوم واردات، ضرر ۶ هزار میلیاردی پتروشیمی پردیس به دلیل ناترازی گاز
اشتغالزایی ۵ هزار نفری در پترو فرهنگ، بازوی سرمایهگذاری صندوق ذخیره فرهنگیان
تاکید نماینده دشتستان بر اجرایی شدن قانون ساماندهی نیروهای شرکتی و پیمانکاری
بازدید رئیس کل دادگستری بوشهر و دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس از زندان دشتی
گنبد نمکی جاشک در استان بوشهر – “اینجا ایران است”
نظرات داوران محفل درباره محفل روستای چارک بوشهر
مشاهده پلنگ ایرانی در منطقه حفاظتشده استان بوشهر
چهارمین محفل بزرگ قرآنی و تجلیل از ایثارگران: پیوند قلبها در شیرینو