نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
لیلا رحیمی (معاون صنایعدستی استان بوشهر) گفت: «با پیگیریهای انجام شده توسط معاونت صنایعدستی استان و تنظیم پرونده اختصاصی لنجسازی، رشته جدید لنجسازی سنتی به رشتههای مصوب صنایعدستی کشور اضافه شد.»
وی افزود: از این پس هنرمندان فعال در این رشته با عنوان مشخص لنج ساز سنتی فعالیت میکنند و فعالان این رشته از خدمات معاونت صنایعدستی استان بوشهر به دیگر رشتههای بومی بهرهمند میشوند.
معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان بوشهر به خبرنگار ایرنا گفت: در قالب این رشته ماکت انواع لنجهای مورد استفاده ساخته و با همان نامهای محلی عرضه میشوند.
رحیمی در معرفی انواع ماکت ساخته شده لنج سازی سنتی، عنوان کرد: لنج “سماچ” (مخصوص صیادی و با شاخصه ته صاف)، لنج “بوم” (با ۲ سوی زاویهدار ویژه و تیز و ویژه باربری) ، ” ناکو” ( با انتهای تخم مرغی شکل و کاربرد ۲ منظوره)، ” ماشوره” (قایق کوچکی که برای تعمیرات جهاز در دریا استفاده میشود) و “حوری” (نوعی قایق آفریقایی که بصورت یک تکه از تنه درخت ساخته می شود) از دست ساختههای این رشته صنایع دستی است.
وی افزود: صنعتگران این صنعت دستی بومی بیشتر در شهرستانهای بوشهر، تنگستان، دیر، گناوه و دیلم فعالیت میکنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: ۹ میلیارد تومان برای برقرسانی به ۱۶ مدرسه تحویلی به آموزش و پرورش استان بوشهر نیاز است.
جشنواره ملی ادبی کنگان چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه به ایستگاه آخر خود می رسد و اختتامیه آن در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کنگان برگزار می شود.
ثریا شیری، نویسنده کتاب «لیاندُخت» درباره احساس خود از حضور اولین کتابش در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: «برگزیدهشدن در یک جشنواره داستاننویسی سراسری آنهم بدون اینکه پیش از آن آموزش خاصی در این زمینه دیده باشم به خودی خود هیجان خاصی داشت، چه رسد به انتشار کتاب و حضور آن در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران.»
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: با اجرای سه طرح دانشآموز، مدرسه و خانواده تراز انقلاب اسلامی و توجه ویژه به حوزه زیرساختی، تحول در آموزش و پرورش استان آغاز شده است هر چند تا افق شایسته، فاصله داریم.
کد تایید *