تکرار وقوع آلودگی‌های نفتی در دریا

تکرار وقوع آلودگی‌های نفتی در گناوه/ دادگستری به موضوع ورود کرد

ورود آلودگی‌های نفتی به دریا و ساحل در شهرستان گناوه طی سال‌های اخیر چند مرحله تکرار شده و حالا دادگستری استان بوشهر به این موضوع ورود کرده است.

کیامرث جوکار، رئیس اداره بندر و دریانوردی گناوه با تائید آلودگی نفتی ساحل این بندر اظهار کرد: به محض اطلاع از آلودگی نفتی حوزه استحفاظی و ساحل این بندر، پیگیری های لازم برای شناسایی منشا و اقدام برای پاکسازی انجام شد.
جوکار اظهار کرد: لکه‌های نفتی بر اثر مد دریا به ساحل و خشکی این بندر سرازیر شده است و در حال افزایش است.

وی افزود: علت آلودگی نفتی براساس بررسی های به عمل آمده توسط کارشناسان اعزامی اداره کل بنادرو دریانوردی استان، نشت نفت از یکی از خطوط انتقال زیر دریا به سمت جزیره خارگ است.

جوکار یادآورشد: حجم آلودگی نفتی به ساحل گناوه رو به افزایش است و باید هرچه زودتر فلات قاره با همکاری دیگر دستگاههای مرتبط نسبت به مهار نشتی خط لوله اقدام کند.

کامبیز عبدالهی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه گفت: این اداره پیگیری لازم را از زمان آلودگی نفتی در دریا با نهادهای مربوطه شامل نفت و گاز گچساران، اداره بنادر و دریانوردی استان، محیط زیست و فلات قاره جزیره خارگ انجام داده است.

عبدالهی افزود: پس از پیگیری و پایش دریایی‌ توسط تیم اعزامی مقابله با آلودگی اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر ، نیروهای آن برای پاکسازی مستقر شده‌اند.

وی بیان کرد: آلودگی ساحل به مواد نفتی، خطرات زیست محیطی برای آبزیان دریایی و افرادی که در دریا شنا می‌کنند درپی دارد و پاکسازی و جمع آوری آن باید در اسرع وقت انجام شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه با بیان اینکه سطح آلودگی بسیار زیاد است از مردم خواست تا پایان جمع آوری موادنفتی به دلیل خطرات جسمانی و بیماری های پوستی از شناکردن در دریا پرهیز کنند.

ساحل بندرگناوه علاوه بر اینکه در طول سال بویژه ماه‌های پایانی و تعطیلات نوروز میزبان هموطنان از نقاط مختلف کشور است، به مکانی مفرح و مناسب برای پرکردن اوقات فراغت اهالی این شهرستان از جمله شناکردن در فصل تابستان تبدیل شده‌ است که سرازیرشدن لکه‌های نفتی به این نقطه خطرات زیادی برای مردم دربر خواهد داشت.

شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر با ۱۱۰ کیلومتر نوار ساحلی در کنار تاسیسات مهم نفتی و در مسیر خطوط اصلی لوله انتقال نفت به جزیره خارگ واقع است.


ورود دادگستری بوشهر به آلودگی نفتی در گناوه

رئیس کل دادگستری استان بوشهر در خصوص آلودگی نفتی در بندر گناوه اظهار کرد: چهار خط لوله انتقال نفت صادراتی از اهواز به جزیره خارگ به قطر ۵۰ اینچ در عمق یک و نیم متری دریا عبور می‌کند که یکی از این خطوط انتقال نفت در نزدیکی سواحل بندر گناوه از ساعت ۱۰ روز گذشته به صورت جزئی دچار نشتی شده است.

مهدی مهرانگیز افزود: به محض اطلاع از این موضوع کمیته بحران در جزیره خارگ تشکیل و هماهنگی‌های لازم با سازمان‌های ذیربط انجام شد. همچنین هماهنگی‌های لازم جهت کاهش دبی نفت ارسالی به جزیره خارگ و کاهش نشت نفت انجام شده است.

به محض اینکه مشخص شود نشتی نفت مربوط به کدام خط لوله است، نسبت به بستن خط لوله اقدام خواهد شدوی ادامه داد: مهندسان و گروه‌های اعزامی به منطقه با استفاده از GPS محل دقیق نشتی نفت را پیدا کرده اند، اما هنوز مشخص نشده است که نشتی از کدام یک از خطوط انتقال نفت است، زیرا تمام این خطوط از کنار هم عبور کرده اند.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر بیان کرد: از آلودگی نفتی نمونه برداری شده است تا مشخص شود کدام لوله دچار نشتی شده است، زیرا نفت عبوری از هر کدام از خطوط متفاوت است. نمونه‌های برای آزمایش به جزیره خارگ ارسال شده است.

مهرانگیز گفت: به محض اینکه مشخص شود نشتی نفت مربوط به کدام خط لوله است، نسبت به بستن خط لوله اقدام خواهد شد.

وی تاکید کرد: به دلیل اینکه این خطوط لوله، نفت صادراتی کشور را به کشتی‌ها منتقل می‌کنند امکان بستن تمام خطوط وجود ندارد، زیرا روند صادرات نفت دچار اخلال می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر تاکید کرد: دستور قضائی داده شده است که به محض مشخص شدن خط لوله آسیب دیده، هر چه سریع‌تر نسبت به بستن نفت اقدام شود.

مهرانگیز بیان کرد: بر اساس اعلام مهندسین کار حفاری و گل برداری از روی لوله نفتی و تعمیر آن یک هفته زمان نیاز دارد.